Több kocsit ígér karácsonykor a MÁV

Vágólapra másolva!
A MÁV Zrt. több kocsit kapcsol az ünnepen a kihasználtabb vonatokhoz. Az utazási csúcs pénteken már lezajlott, a szombati IC-kre még vannak helyjegyek. Néhány kihasználatlan vonat nem közlekedik majd az ünnepen.
Vágólapra másolva!

A vonatok december 24-én és 25-én az ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra, december 27-én a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek. December 26-án IC mentesítő indul Sátoraljaújhelyről Budapestre 16.23 órakor.

A kihasználtabb vonatokhoz - a lehetőségekhez képest - több kocsit kapcsolnak. Így például a Somogy IC az ünnepi forgalom ideje alatt dupla motorvonat szerelvénnyel közlekedik.

A karácsonyi utazási csúcs pénteken lezajlott, a mai napon induló IC vonatokra még vannak helyjegyek, s az ünnepi forgalom valamennyi járatára lefoglalhatnak még helyet az utasok. Karácsony után már nem számol nagy csúcsforgalommal a MÁV - tekintettel arra, hogy a Budapestre történő visszautazások megoszlanak, az ünnepek közötti, illetve a Karácsony utáni napokban.

Néhány kihasználatlan vonat nem közlekedik. Így például december 24-én a Vésztőről Békéscsabára 18.05 órakor, továbbá a Nyugati pályaudvarról Szegedre 19.50 órakor, valamint december 25-én a Szegedről Budapestre 4.39 órakor induló vonat nem közlekedik.