Montenegróban terjeszkedik a TriGránit

Vágólapra másolva!
Magas minőségű idegenforgalmi kapacitásokat építene ki a TriGránit a montenegrói tengerparton. A befektetés értéke akár a 2 milliárd eurót is elérheti, miközben az ország éves GDP-je 1,6 milliárd euró.
Vágólapra másolva!

Akár kétmilliárd eurót is elérő zöldmezős fejlesztésre készül Montenegróban a TriGránit, amelynek elnöke, Demján Sándor csütörtökön tárgyalt a befektetés lehetőségéről Predrag Nemezic montenegrói idegenforgalmi miniszterrel.

A podgoricai találkozón a befektetési társaság elnöke elsősorban a montenegrói tengerpart középső részén lévő budvai riviéra és a déli Ulcinj kínálta lehetőségek felől érdeklődött. Mint a montenegrói minisztérium tájékoztatójából kiderül, a Demján Sándor által vázolt koncepció lényege, hogy a montenegrói kormánnyal társulva, magas minőségű idegenforgalmi kapacitásokat építenének ki. Ezek, széles kínálatukkal, kilenc hónapra meghosszabbíthatnák a helyi idegenforgalmi szezont, és akár 10 ezer új munkahelyet is teremthetnének.

A terv montenegrói szempontból igen jelentős, hiszen az ország éves GDP-je 1,6 milliárd eurónak felel csak meg.

A TriGránit fő részvényesei már korábban is érdeklődtek Montenegró iránt: a Rotschild család turistakomplexum építésére tett ajánlatot, Peter Munk kanadai üzletember pedig 3,2 millió eurót kínált az Arzenál nevű tivati haditengerészeti javítóüzemért.