Már 200 millióra nőtt a vihar miatti kárigény az Aegonnál

Vágólapra másolva!
Az augusztus 20-i viharral kapcsolatos kárbejelentések száma hétfő délig elérte a 2100-at az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-nél. A kárbejelentések száma lassan stabilizálódik az ügyfélszolgálat tapasztalatai szerint.
Vágólapra másolva!

Az eddig beérkezett kárbejelentések mintegy 60 százaléka budapesti. A becsült kár értéke mintegy 200 millió forint. A kárigények 80 százalékát a biztosítónál már feldolgozták, és sok károsult már hozzá is jutott a kártérítéshez. A bejelentett károk 22 százalékát a biztosító telefonos bejelentés alapján regisztrálta, ezeket már rendezték is.

A lakáskároknál továbbra is épületbeázások, a vihar által elsodort cserepek, kitört ablakok, elöntött pincék, valamint a kidőlt fák által okozott épületrongálási károk és a villámcsapás okozta elektromos meghibásodások a legjellemzőbbek. Ezekre lakás- vagy társasház-biztosítás alapján igényelhető kártérítés.
Nagy számban érkeznek kárbejelentések az Aegon Magyarországhoz megrongálódott gépkocsikkal kapcsolatosan is. Ezek rendezése a casco biztosítás alapján történik.

A személyi sérülésekre több alapon is lehet kártérítést kérni. Főként az élet- és balesetbiztosítások jönnek szóba, de egyes lakásbiztosítások is tartalmaznak személyi sérülésre vonatkozó kártérítési lehetőséget. Továbbá számos bankkártya tartalmaz biztosítást