Akcióhullám az ADSL-piacon

Vágólapra másolva!
Akciókat indít némelyik szolgáltató a hazai ADSL-piacon a nyár végén. Újdonság lehet a telefonelőfizetés nélküli gyors webelérés.
Vágólapra másolva!

Nyár végén, szeptember elején akcióhullám indul a hazai ADSL-piacon. A szolgáltatók közül elsőként az Externet Kft. jelent meg tegnap új ajánlatával, mától a TVnet is új árakon kínálja szolgáltatását, valamint a GTS-Datanetnél és az Enternetnél is kedvezményes csomagok piacra dobása várható szeptember elején - írja a Világgazdaság.

Az Externet akciójában egy évre 3600 forintos havidíjért kínálja másodpercenkénti 512 kilobit letöltési sebességű ADSL-csomagját. Egyes akciók keretében, rövidebb időszakra már volt példa korábban is arra, hogy ennél olcsóbban vagy akár ingyen kínálták az ilyen típusú ADSL-t a hazai szolgáltatók, azonban teljes évre újdonságnak számít az ennyire alacsony ár. A tarifa azonban csak abban az esetben 3600 forint, ha az előfizető egy évre előre, egy összegben kifizeti a díjat, vagyis 43 200 forintot.

Ma indítja akciós ADSL-csomagjait a TVnet, azokat az ügyfeleket megcélozva, akik olyan területeken laknak, ahol még nem érhető el a cég szupergyors ADSL3G szolgáltatása. Olyan mértékű árcsökkentést nem terveznek, mint amilyennel az Externet jelentkezett, mert túl kockázatosnak tartja azt.

Újdonság lehet ősszel a telefonelőfizetés nélküli, gyors webelérés. A TVnet a múlt héttől kínálja egy megabit/másodperces csomagját, melynek ára havi 4992 forint. Hasonló szolgáltatás indítását tervezi szeptember elején Budapesten a GTS-Datanet is. Az akcióban csak azok vehetnek részt, akiknek a telefonvonalán a megrendelést megelőző három hónapban nem volt ADSL-szolgáltatás.

A szolgáltatók, a még tavaly ősszel a T-Commal kötött nagykereskedelmi szerződéssel indokolták, hogy a háromhónapos intervallum, a távközlési cég szolgáltatási területein a kedvezmény igénybevételének feltételévé vált.