Nem adják a pozsonyi repteret

Vágólapra másolva!
Az állam kezében marad a pozsonyi repülőtér, miután a Robert Fico által vezetett kormány beszüntette a TwoOne konzorcium tagjaival folytatott tárgyalásokat. A TwoOne a párizsi kereskedelmi választott bírósághoz fordul.
Vágólapra másolva!

Bírósághoz kíván fordulni a TwoOne konzorcium, melynek tagjai a Flughafen Wien AG, a Raffeisen Zentralbank és a Penta csoport, mivel szerdán a szlovák versenyhatóság, a PMU a kassai regionális repülőtér eladásáról megegyezett a konzorciummal, azonban a pozsonyi légikikötővel kapcsolatos döntést október 19-ére halasztották, írja a Világgazdaság.

A kormány azért bontotta fel a szerződést, mert a konzorcium a szlovák versenyhivatallal nem tudott megegyezni augusztus 15-ig, mondta Michel Fazekas, a TwoOne igazgatója. Hozzátette: a döntést annak ellenére halasztották el, hogy a TwoOne a versenyhivatal előírásait augusztus 14-ére teljesítette.

A csoport tervei szerint a bécsi és a pozsonyi repteret a londonihoz hasonló módon építenék ki. A bécsire a normál jegyáras gépeket, a pozsonyira a fapados és charterjáratokat irányítanák. A további tervek közt szerepel a bécsi központból a schwechati repülőtérre vezető vasútvonal továbbépítése Pozsony központján át a reptérig, valamint speciális buszok indítása Pozsony belvárosából. A buszokon lehetőség lenne az utas és csomagfelvételre, így a reptérre már bejelentkezett utasok érkeznének.