Négy szakállamtitkár lesz a PM-ben

Vágólapra másolva!
Állománygyűlésen mutatta be a Pénzügyminisztérium négy új államtitkárát Veres János pénzügyminiszter. A minisztérium államtitkára Katona Tamás lesz. Várfalvi István a költségvetésért, Karácsony Imréné az adóügyekért, Kovács Álmos pedig a makrogazdaságért felel majd államtitkári minőségben.
Vágólapra másolva!

Veres János pénzügyminiszter állománygyűlésen mutatta be pénteken az új államtitkárokat a Pénzügyminisztériumban, akik július elsejétől töltik be ezeket a posztokat. A tárca tájékoztatása szerint a minisztérium államtitkára Katona Tamás lesz július 1-jétől, aki eddig a tárca közigazgatási államtitkára volt.

A négy szakállamtitkár közül Várfalvi István eddigi helyettes államtitkár lesz felelős a költségvetésért. Karácsony Imréné, aki eddig helyettes államtitkárként foglalkozott az adóügyekkel, a terület szakállamtitkára lesz, míg Kovács Álmos a makrogazdaságért és a nemzetközi pénzügyekért felel majd szakállamtitkári beosztásban. Markó Andrea, aki korábban főosztályvezető volt a Pénzügyminisztériumban, július elsejétől az állami vagyongazdálkodással kapcsolatos terület szakállamtitkára.

További személyi változás a Pénzügyminisztériumban, hogy új kabinetfőnököt neveztek ki Csáky Bernadett személyében, aki korábban titkárságvezető volt a Miniszterelnöki Hivatalban. Pichler Ferenc, aki egy ideig a kabinetfőnöki tisztséget is betöltötte a Pénzügyminisztériumban, továbbra is a tárca sajtófőnöke, szóvivője marad.