Petrányiék ajánlata vezet a ferihegyi taxitenderen

Vágólapra másolva!
A Zóna Service konzorcium vezeti az ajánlattételi versenyt a ferihegyi taxipályázaton. A tenderen egyébként mind a három csoport tovább jutott. Az első fordulóban csak az ajánlott ár számított, a következő fordulóban azonban az ár mellett a szolgáltatások minősége dönt majd. A győztes kihirdetése után, augusztustól indul be az új, kizárólagos szolgáltatás a ferihegyi droszton.
Vágólapra másolva!

Mind a három ajánlattevő tovább jutott a reptéri taxitender második fordulójába. Az első fordulóban tisztán az ár alapján bírálták el a pályázatokat. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az [origo]-nak elmondta: legjobb ajánlattal a Zóna Service konzorcium jelentkezett, második a Volán-Airport Taxi Service konzorcium, harmadik a Konzorcium névre hallgató cégtársulás.

A Zóna Service konzorcium keretében az Euro Taxi Bt., az Airport Security Kft., az UTAX Bt., a NEXT AUTO Kft., az Office Service Concept Kft., a Petrányi-Auto Kft. és Szakál József egyéni vállalkozó, a jelenleg a drosztot uraló Tourist Taxi vezérigazgatója pályázik. A Volán-Airport Taxi Service konzorciumot az A-Taxi Kft., valamint a VOLÁNCOM Közlekedési és Kommunikációs Kft. hozta létre. A Konzorcium elnevezésű ajánlattevő a 6x6 Taxi Kft., a Buda Kft., a Budapest Taxi Kft., a City Taxi Szövetkezet, a Főtaxi Zrt., a Taxi 2000 Kft. és a Taxi 4 Kft.-ből áll.

A pályázóknak az ár mellett hatvan minőségi kritériumot kell teljesíteniük, ezek között szerepel a sofőrök angolnyelv-tudása, az autóflotta egységessége. A reptér igen szigorú az autók minőségét illetően is. A gépkocsik kora, az első évben nem haladhatja meg az öt évet, ezt azonban, egy éven belül háromévesre kell csökkenteni.

Szollár Domokos az [origo]-nak elmondta: a következő forduló július 17-én kezdődik, erre minden taxi-társaság új pályázatot adhat be. A reptér vezetése, most az árak mellett a szolgáltatások minősége alapján dönt majd. "A pályázók ráígérhetnek a jelenleg hatvan pontból álló minőségi követelményekre" - magyarázta az [origo]-nak Szollár.

A győztes garanciát kell, hogy vállaljon az előre rögzített árak megtartására. A Budapest Airport rendszeresen ellenőrzi majd a taxisokat. Fuvaronként minden sofőr 350 forintot fizet majd a reptérnek. Az utasokat diszpécserek irányítják a kocsikhoz. A reptér vezetése szerint egyértelmű tarifákkal akadályozzák majd meg az ügyeskedést.

A Budapest Airport Rt. július 20-án hirdet eredményt a pályázatban. A győztes konzorcium taxisai augusztustól foglalhatják el a ferihegyi drosztot, innentől kezdve csak ők vehetnek fel utast a reptéren, azonban telefonon továbbra is rendelhető lesz más társaság kocsija.

Barsi Szabó Gergely