Újabb forduló lesz a pozsonyi reptértenderen

Vágólapra másolva!
Második forduló dönti majd el, hogy melyik pályázó konzorcium szerzi meg a pozsonyi és a kassai reptér kétharmadát. A győztesnek javasolt Two One konzorciumot visszautasította az ellenzék és számos szakértő.
Vágólapra másolva!

Második fordulóban döntik el, hogy melyik pályázóé lesz a pozsonyi és akassai reptér 66 százaléka. A második megmérettetésben már csak az előző körben legjobban szerepelt két társaság vehet részt - írja a Népszabadság.

A második körösök új árajánlatot tehetnek. Az első körben a legtöbbet a Two One konzorcium ígérte, amelynek tagja a bécsi reptér (a Flughafen Wien), a Raiffeisen Bank és a Penta szlovák-cseh befektetőcsoport. Az árajánlati sorban második volt a spanyol Abertistből, a brit TBI társaságból és a szlovák J&T konzorciumból alakult csoport.

Pavol Prokopovic szlovák közlekedési és távközlési miniszter eredetileg a Two One társaságot javasolta győztesnek, de indítványa valamennyi ellenzéki párt és számos szakértő ellenállásába ütközött. A Two One-t azért utasították el, mert így a legközelebbi pályázó szerezné meg Pozsony erpülőterét.