Útépítésre várnak a határ mentén

Vágólapra másolva!
Magyarország 2007. október 30-tól szeretne csatlakozni a schengeni övezethez, amelyben az osztrák, szlovák és szlovén határon teljesen megszűnnek az ellenőrzések.A belépés azonban a közlekedési infrastruktúra fejlesztését is megköveteli.
Vágólapra másolva!

Február 15-ig jelentkezhetnek többek között határon átnyúló helyi utak építésének támogatására is az EU Interreg alapjának pályázatán a magyar-szlovák határszakasz közelében lévő települések. Összesen legfeljebb 329 millió forint használható fel most a határon átnyúló utak magyarországi szakaszainak kiépítésére, a szlovák oldalon maximum további 13,4 millió korona (90 millió forint) fordítható e célra. Az összeg csekély, de egy-egy forráshiányos falu életében ez is fontos lehet - olvasható a Világgazdaságban.

Nem ez az első és nem is az utolsó lehetőség arra, hogy EU-pénzeket fordítsanak Magyarország határai mentén a Trianon előtti közlekedési kapcsolatok újjáélesztésére. A csatlakozás már elhozta a határellenőrzés egyszerűsítését az uniós belső határokká vált szakaszokon (vagyis a magyar-szlovák, magyar-osztrák és magyar-szlovén határon). A schengeni övezethez való csatlakozással (ennek céldátuma 2007. október 30.) pedig teljesen megszűnik a határellenőrzés Szlovákia, Ausztria és Szlovénia irányában, bárki bárhol és bármikor átkelhet majd a határon.

Ez persze csak akkor lehetséges, ha vannak utak is. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tanulmánya ezen a három határszakaszon összesen 80 új határátkelési lehetőségre tárt fel igényt (a jelenleg meglévő 49 határátkelőhely mellett). Ezeknek a megvalósításához zömében helyi utak kiépítésére, de néhány országos közút folytatására, nyolc-kilenc Ipoly-híd és két új Duna-híd megépítésére is szükség lenne.

Utóbbiak létrehozása a távoli jövő homályába vész, de az Ipolyon 1918 előtt meglévő negyven átkelő közül 8-10 újjáépítéséről már kétoldalú megállapodás született, s két-három híd esetében már az előkészítő munkák is megindultak. A többi út megépítéséhez jellemzően a helyi önkormányzatoknak kellene forrást találniuk. Az építkezések azonban a schengeni csatlakozás után is csak államközi szerződés alapján indulhatnak meg, legalábbis a ma érvényes határőrizeti törvény ezt írja elő.

A schengeni csatlakozás előtt csak úgynevezett határátlépési pontok létesítésére van lehetőség. Ezeken csak gyalogosan vagy kerékpárral lehet átkelni, tehát nem határátkelőhelyek (ott autóval is át lehet menni). Modelljük a Salgótarján felett már megvalósult somoskői turista-átkelőhely, ahol nincs állandó ellenőrzés, csak szúrópróbaszerű.

A közelmúltban véglegesítették szakértői szinten szlovák-magyar viszonylatban egy olyan szerződés tervezetét, amely 45 új határátlépési pontot hozna létre, s ez várhatóan az év második felében kerül a kormány elé - közölte a Világgazdasággal Keszthelyi Zita, a Belügyminisztérium főosztályvezetője. Szintén kész már szakértői szinten az osztrák-magyar határátlépési szerződés tervezete, de annak megkötését más forrásból származó információink szerint az osztrák szövetségi kormány és a Burgenland közötti, belpolitikai színezetű ellentét akadályozza. Szlovén oldalról nem mutattak komoly érdeklődést hasonló egyezmény megkötése iránt.