Az orosz kormányfő garantálja a gázt Európának

Vágólapra másolva!
Az orosz miniszterelnök az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Ausztria kormányfőjéhez küldött levélben erősítette meg az európai gázszállítások garantálását - jelentette be kedden Bécsben az osztrák külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

Az osztrák fővárosban kiadott tájékoztatás szerint Mihail Fradkov Wolfgang Schüsselhez, az EU tanácsának soros elnöki tisztét betöltő osztrák kancellárhoz írott levelében egyebek között hangsúlyozta: az Orosz Föderáció a kontinens energiabiztonságának az erősítése érdekében szigorúan teljesíteni fogja az uniós és más európai partnereivel kötött gázszállítási szerződésekben foglaltakat.

Bécsben megismételték, hogy az EU soros elnöksége a továbbiakban is közvetlen kapcsolatban áll ebben a kérdésben Oroszországgal, Ukrajnával, valamint az EU-partnerekkel.

Január 4-én Brüsszelben pedig az EU bizottsága szakértői tanácskozást tart a földgáz témájában, amelyen Martin Bartenstein - energiaügyekben is illetékes - osztrák gazdasági miniszter, Andris Piebalgs energiaügyi EU-biztos, valamint az orosz és az ukrán gázvállalatok képviselői is részt vesznek.