Újabb csúcsot hódított meg a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,24 pontos emelkedéssel, 21 851,13 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön. A forgalom is jelentős volt, a kötések 35,7 milliárd forint értékben köttettek.
Vágólapra másolva!

Az előző kereskedési napi záróértékhez képest 1,29 százalékot emelkedett a tőzsdeindex, és 21 851,13 ponton zárt. Csütörtökön 35,7 milliárdos forgalmat ért el a BÉT, a vezető részvények közül a Mol történelmi csúcson zárt, a Richter szintén növelte értékét, az OTP és a Magyar Telekom árfolyama csökkent.

A Mol papírjai 21,7 milliárd forintos forgalom mellett közel 5 százalékot emelkedtek. Erre szakértők a továbbra is magas, 68 dolláros olajáron kívül nem láttak különösebb okot. A Mol bejelentése, amely szerint konzorciuma Kazahsztánban új, jó minőségű gáz- és olajmezőt talált, jó hír, de ez sem indokolna ilyen szintű felfutást.

Elemzők szerint az általános piaci hangulat nagyon jó, napközben a többi papír is jól mozgott. Az azonban csupán az elkövetkezendő napokban dől majd el, hogy a felfokozott várakozások mennyire megalapozottak.

A BUMIX a szerdai záráshoz képest 0,14 százalékos csökkenéssel 1755,93 ponton zárt csütörtökön.