Gyengült a forint a bankközi devizapiacon

Vágólapra másolva!
Több mint egy hete először gyengült a forint kedden a bankközi devizapiacon.Az eurót 16 óra tájban 243,90/244,00 forinton jegyezték, 35 fillérrel drágábban a hétfői árfolyamnál.
Vágólapra másolva!

A forint kis mértékben gyengült az ingadozási sáv erős oldalán. A piacon viszonylag élénk kétoldalú kereskedésről számoltak be. Az eurókereskedési forgalmát felpezsdítette egy amerikai bank euró eladási opciója 244 forintos szinten.

A külkereskedelmi mérleg csökkenő féléves hiányáról kedden közzétett adatok nem hatottak a piacra.A júliusi infláció várhatóan kedvező adatai azonban valószínűleg 243,60 forint alá nyomják az euró kurzusát.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED a piacon elterjedt várakozások szerint a jelenleg 3,25 százalékos amerikai jegybanki alapkamatot 3,50 százalékra emeli. A dollár némi ingadozás után délután lényegében a hétfőivel megegyező árfolyamon, 197,70/80 forinton állt.

A három hónapos diszkont kincstárjegyből több mint háromszoros jegyzés mellett az eredetileg tervezett 25 milliárd forintnyit értékesítette az Államadósság Kezelő Központ. A 6,19 százalékos átlaghozam 4 bázisponttal volt alacsonyabb a hétfőinél.