Visszaesett a BUX

Vágólapra másolva!
Bekövetkezett a korrekció a Budapesti Értéktőzsdén. A BÉT részvényindexe 1,66 százalékos csökkenés után 21 000,56 ponton zárt. Szakértők szerint a BUX azért süllyedt, mert az utóbbi napok szárnyalása után a befektetők kivonták a hasznot a piacból.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 353,54 pontos, 1,66 százalékos csökkenéssel, 21.000,56 ponton zárt szerdán. A BUX reggel még erősödéssel nyitott, és új csúcsok is születtek: a Mol 21.500 forinton, az OTP 8.090 forinton érte el eddigi legmagasabb árfolyamát. Ezután egy jelentős korrekció következett, amit semmilyen hír nem indokolt.

A kereskedés végére megnyugodott a piac, és a napi mélypontot jelentő 20.855 pontról már ismét fölfelé indult a BUX - mondták el részvénypiaci kereskedők. Balázs Bertold, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint rövid távú profitrealizilás történt, amit az utóbbi napokban elért jelentős nyereségek indokolnak. Szavai szerint "megremegett a befektetők keze". Az 1,7 százalékos index gyengülést azonban elhanyagolhatónak értékelte az utóbbi 7 nap emelkedéséhez képest.