Négyhónapos csúcsra erősödött a forint

Vágólapra másolva!
A forint csütörtökön négyhónapos csúcsra erősödött az euróval szemben a bankközi devizapiacon. A régiós valuták mind erősödni kezdtek a kínai valutakosár bevezetésének hírére.
Vágólapra másolva!

A forint 22 bázisponttal 12,98 százalékra erősödött a +/-15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az euróval négy óra tájban 245,60/80 forinton kereskedtek, a forint utoljára március közepén volt olyan erős, mint csütörtökön.

A dollár árfolyama rendkívül hevesen mozgott az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnökének szerdán este a kongresszusban elmondott gazdaságértékelése miatt. A szerdán késő este még 205,10 forint körül jegyzett dollár reggel 201,90 forintra gyengült a Greenspan-beszéd hatására. A kínai jüan 2,1 százalékos felértékelésének hírére 200 forint alá esett a dollár, majd az újabb londoni robbantásokról érkező hírek után 201,28/48 forintra korrigált az árfolyam.

A kereskedők elmondták, hogy a régiós valuták mind erősödni kezdtek a kínai valutakosár bevezetésének hírére, a Londonból érkező hírek hatására viszont a kivárás vett erőt a piacokon.