Mérsékelten emelkedett az olajár

Vágólapra másolva!
Mérsékelten emelkedett a kőolaj ára Londonban és New Yorkban. Ez hordó West Texas Intermediate 58,25 dollár volt, míg a brent hordójáért 57,56 dollárt kértek.
Vágólapra másolva!

Emelkedett a kőolaj ára Londonban és New Yorkban pénteken késő délután, mert az Emily névre keresztelt hurrikán tovább erősödött és északnyugati irányba vette az útját, veszélyeztetve a kőolaj- és földgáztermelést a Mexikói-öbölben.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta augusztusi jegyzése 45 cent emelkedéssel 58,25 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent szeptemberi határidőre 60 centtel 57,56 dollárra drágult a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE).

A Mexikói-öbölből származik az Egyesült Államok olaj- és földgáztermelésének a 25 százaléka. Az elmúlt hetekben a Mexikói-öbölben tomboló Cindy, majd Dennis hurrikánok miatti termeléskiesés összesen 5 millió hordót tett ki kőolajból. A meteorológusok egy része arra számít, hogy az Emily a jövő hét közepén Mexikó és Texas határánál éri el a szárazföldet.