Gazdaságilag Kína a legvonzóbb

Vágólapra másolva!
Továbbra is Kína a világ gazdaságilag legvonzóbb országa, megelőzve a második helyezett Egyesült Államokat és a harmadik helyen álló Indiát. Az Ernst and Young vizsgálata szerint a negyedik Lengyelország, az ötödik Németország..
Vágólapra másolva!

Az Ernst and Young 672 nemzetközileg aktív cég megkérdezése alapján végzett vizsgálata szerint Kína a gazdaságilag legvonzóbb ország, ezt követi az Egyesült Államok, India, Lengyelország és Németország.

A dpa főleg Németország helyzetét vizsgáló betekintése alapján a megkérdezettek 90 százaléka a magas munkaköltségeket kifogásolta, 80 százalék a nagy adóterheket.

Az Ernst and Young szerint Németország esetében a magas munkaköltségek mellett a szabályozottság magas fokát, a kevéssé rugalmas munkapiacot és a magas szociális normákat kifogásolják a befektetők. Ezért lehetséges, hogy Kína, India és Lengyelország megelőzi Németországot. Az is elképzelhető, hogy az ország még hátrább csúszik a rangsorban.

Németország vonzerejét elsősorban a munkaerő képzettsége, a jó infrastruktúra, a jogbiztonság és a politikai stabilitás adja.

A befektetők mindenekelőtt az információtechnológiában, az autóiparban és a vegyiparban látnak lehetőséget Németország előtt. A gyógyszeriparban és a banki ágazatban ezzel szemben nem értékelik nagyra a befektetési lehetőségeket.