Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatot folytat a Pick Szeged Szalámigyár Rt.-ben történt befolyásszerzés jogszerűségét illetően, ezért 30 napra felfüggesztette a Délhús Rt. szalámipapírra tett nyilvános vételi ajánlatának elbírálását.
Vágólapra másolva!

30 napra felfüggesztették a Délhús Rt. vételi ajánlatának elbírálását, mert a PSZÁF vizsgálja a Pick Szeged Rt.-ben történt befolyásszerzését. A felügyeleti határozat szerint az elbírálás felfüggesztése június 21-től, a határozat időpontjától érvényes.

A Délhús Rt. június 8-án kérte a felügyelettől a nyilvános vételi ajánlat jóváhagyását. Az ajánlat szerint a Délhús Rt. részvényenként 1.046 forintért venné meg a Pick Szeged Rt. összes olyan részvényét, amely nincs a Délhús birtokában.

A 3,27 milliárd forint jegyzett tőkéjű Pick Szeged Rt.-ben 31,21 százalék tulajdoni és 32,17 százalék szavazati hányada van a Délhús Rt.-nek. További 31,88 százalék tulajdoni és 32,17 százalék szavazati hányaddal két magánszemély, Csarodai János és Brazsák József rendelkezik. Egyetlen, különleges jogokat biztosító részvény állami tulajdonban, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-nél (ÁPV) van.

A június 10-én nyilvánosságra hozott ajánlati felhívás szerint az ajánlat feltétele az, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezze a Délhús Rt. számára az irányító befolyás megszerzését a Pick Szeged Rt.-ben. A forgalmazó Raiffesein Bank 2,4 milliárd forint összegű bankgaranciát nyújtott a vételár megfizetésének fedezetére.

A korábbi információk szerint a Délhús az elmúlt évben 28,5 milliárd forint árbevételt ért el és nyereséges volt. A Pick Szeged Rt. a múlt évet 5,08 milliárd forint adózás előtti veszteséggel zárta, míg egy évvel korábban 346 millió forint volt a vesztesége. A Pick tavalyi árbevétele 8 százalékkal 50,04 milliárd forintra emelkedett.

A Délhús és a Pick Szeged idén május 6-án együttműködési keretmegállapodást kötött a húsalapanyag-szállítás, a gépek és berendezések adásvétele, bérlete, a két társaság anyagbeszerzése, a bel- és a külkereskedelem és a marketing tevékenység összehangolásáról.

A Pick Szeged Rt. július 20-ra összehívott rendkívüli közgyűlésének napirendjén szerepel többek között a társaság saját részvényeire kapott nyilvános vételi ajánlat elfogadása is.

Irányító befolyást szerezhet a Pickben a Délhús/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050613iranyito.htmlDélhús és Pick: együtt a húsipari cégek élmezőnyébe/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050510delhus.htmlA Délhús részesedést vett a Pick Rt.-ben/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050317adelhus.html