Kéthavi csúcson az olajár

Vágólapra másolva!
Kéthavi csúcsra erősödött pénteken délután a kőolaj ára Londonban és New Yorkban. E+gy hordó amerikai könnyűolaj 58 dollárba került, a brentért hordónként 57,42 dollárt kértek. folytatva A hét eleje óta folytatódó áremelést áremelkedést a benzin iránti erős kereslet gerjeszti.
Vágólapra másolva!

Két hónapos csúcsra emelkedett az olaj hordónkénti ára. Röviddel 17.30 után a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta júliusi jegyzésének hordónkénti ára 1,42 dollár emelkedéssel 58,00 dolláron volt.

A WTI áprilisban érte el történelmi csúcsát, a hordónkénti 58,28 dollárt. Az északi-tengeri Brent augusztusi jegyzése 1,20 dollárral 57,42 dollárra erősödött a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE).

Hivatalos adatok szerint az elmúlt négy hétben az Egyesült Államokban a benzin iránti átlagkereslet napi 9,5 millió hordó volt, ami 3,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A dízelüzemanyag iránti négyheti napi átlagkereslet 4,1 millió hordót tett ki, ez 6,5 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi szintet.