PPP-konstrukcióban épül az M6

Vágólapra másolva!
PPP konstrukcióban építik meg az M6 illetve az M60 két szakaszát. A kormányzat még júniusban kiírj a közbeszerzési eljárást a sztrádaépítésre.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdai döntése szerint Public Private Partnership (PPP) konstrukcióban épülhet meg 2007 végéig az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly közötti 47,9 kilométeres, és az M60-as Bóly-Pécs közötti kétszer két sávos autóút 10 kilométeres szakasza - mondta Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

A miniszter hozzátette: megkapta a kormány felhatalmazását, hogy a sztrádaszakaszok megépítésére, felújítására, üzemeltetésére, és fenntartására még június-júliusban írjon ki közbeszerzési eljárást.

A szaktárca első embere közölte: a 20-30 év közötti futamidejű szerződés költségeiről azért nem beszél, mert a cél az, hogy minél olcsóbban épüljenek meg az említett utak, és a becsült árral sem akarja befolyásolni a tárgyalások menetét. Kóka János kiemelte: kedvező esetben 2006 első felében aláírhatják a tendergyőztessel a PPP szerződést, így várhatóan 2007 végéig átadják a két útszakaszt.