Ezren szerződtek eddig a Fészakrakóra

Vágólapra másolva!
Csaknem ezren kötöttek szerződést a Fészekrakó Program indulása óta eltelt két hónap alatt. A jövő héten megjelenik a labértámogatásra, és a panelprogramra kiírt pályázat.
Vágólapra másolva!

Két hónapja indult a Fészekrakó Program, a piacvezető bankoknál eddig összesen 72 ezer érdeklődést regisztráltak, 2408 kérelmet fogadtak be és 943 szerződés aláírása történt meg - mondta el László Boglár pénteken, sajtótájékoztatón.

A kormányszóvivő hozzátette: jövő hétfőn jelenik meg a lakbértámogatásra kiírt pályázat, illetve a panelprogram-pályázat. Utóbbi részleteiről a tárca sajtótájékoztatón számol majd be.

Halász János, a Fidesz szóvivője a bejelentésre reagálva azt mondta: jellemző a dumakormányra, hogy akkor beszélnek a program sikeréről, amikor az gyakorlatilag megbukott, és senkit nem érdekel. Ezt az bizonyítja, hogy még ezren sem írtak alá szerződést - tette hozzá. Hangsúlyozta: a polgári kormány idején működő otthonteremtési rendszert a szocialisták "szétverték", hiszen megnyirbálták az adókedvezményeket, csökkentették a felvehető hitel nagyságát, és növelték a kamatokat.