Áprilistól lehet pályázni az Antenna Hungáriára

Vágólapra másolva!
Áprilisban írja ki az Antenna Hungária Rt. privatizációs pályázatát az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. A Budapest Airport magánosítási koncepciója várhatóan még ebben a hónapban a parlament elé kerül. Csütörtöki ülésén az ÁPV Rt. igazgatótanácsa döntött az M-Ingatlan, a Magáz, valamint az ELMIB eladásáról.
Vágólapra másolva!
ÁPV Rt.http://www.apvrt.hu/

Az Antenna Hungária privatizációs pályázatát várhatóan áprilisban írja ki a privatizációs szervezet. Vági Márton az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) vezérigazgatója csütörtökön elmondta, hogy a HVB Bank, mint privatizációs tanácsadó dolgozik az Antenna Hungária értékesítési tenderén.

A Budapest Airport magánosítási koncepciója még ebben a hónapban, vagy áprilisban kerül a kormány, ezt követően pedig a parlament elé. A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. értékesítésének koncepcióját a Credit Suiss First Boston (Europe) Limited dolgozza ki.

Vági Márton a Mol állami tulajdonú csomagjának értékesítésére vonatkozóan közölte: "...az eladásra mindig felkészültek vagyunk, és azt a megfelelő pillanatban tesszük meg".

Az ÁPV Rt. igazgatósága a csütörtöki ülésen ugyanakkor döntött az M-Ingatlan Rt., valamint az ELMIB Rt. és a Magáz Kft. eladásáról. A Mahart volt ingatlanjait birtokló M-Ingatlan Rt. 150 millió forint névértékű részvénycsomagját 2,5 milliárd forintért az Ingatlanbefektetési Kft. vásárolhatja meg. A Dunántúl egy részén gázinfrastruktúra építéssel foglalkozó Magázt és ELMIB-et egymilliárd forintért veszi meg a Steinbeck Vagyonkezelő Kft.