Autópályák építését sürgetik a multik

Vágólapra másolva!
Az országhatárig haladó autópályák építését, a fővárosi infrastruktúra fejlesztését sürgetik a Magyarországon tevékenykedő multinacionális cégek. A társaságok szükségesnek tartják továbbá a tudásorientált, modern, alacsonyabb létszámú államigazgatás kialakítását is.
Vágólapra másolva!

Ezt a cégek Magyar Európai Üzleti Tanácsban helyet foglaló képviselői ismertették Baráth Etelével, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel, illetve a Nemzeti Fejlesztési Hivatal vezetőivel a keddi budapesti tárgyaláson. A tanács célja, hogy tagjai üzleti tapasztalataikkal segítsék Magyarország versenyképességének javítását.

Kiemelkedően fontos a befektetők megtartása

Az üzleti tanács véleménye szerint a gazdasági fejlődésben kiemelkedően fontos a befektetők megtartása, az, hogy mennyi új beruházást kezdenek Magyarországon. A testület idei éves jelentését júliusban adja ki, amelyben a magyar versenyképesség javításához álláspontja szerint szükséges lépéseket foglalja össze. A tárgyaláson a tanács tagjai elmondták, hogy a nagy hozzáadott értéket képviselő tevékenységeken kívül jelentőséggel bírhatnak az egyszerűbb gyártókapacitások is.