Már módosítanák a Fészekrakó programot

Vágólapra másolva!
A február elsejétől induló Fészekrakó Programban az önrészt átvállaló állami kezességvállalás korhatárát a későbbiekben 30-ról 35 évre növelhetik - mondta az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Borsi László közölte: a program meghirdetése óta szakmai és politikai fórumokon is felvetődött a korhatár felemelésének szükségessége, amit a közeljövőben a kormánnyal is közöl az OLÉH.

Az elnök elmondta azt is, hogy az önrészt kiváltó hitelhez szükséges állami kezességvállalás két százalékos garancia díját 2005-ben nem kell kifizetni, az csak 2006-tól terheli a hitelfelvevőket.

A Fészekrakó Program kapcsán Borsi László aláhúzta: egy új lakás építésekor a szociálpolitikai-, illetve kamattámogatás nyújtásnak az is feltétele, hogy az építési költségek 70 százalékáról számlát mutasson be a kedvezményezett. Hozzátette: a pénzintézetek az APEH listáján szereplő építőipari, illetve építőanyagipari vállalkozások számláját fogadják el. A cégek neve az OLÉH honlapján is megtalálható.