Draskovics csapást mérne a bürokráciára

Vágólapra másolva!
Az üzleti élet számára fontos javaslatok nehezen érvényesülnek az államigazgatásban, ami nem tartható tovább - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter közölte: átalakul az állami vagyonkezelés intézményrendszere.
Vágólapra másolva!
Az új módszertan nem könnyíti meg az euró bevezetését/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041202azuj.htmlKamatcsökkentést sürget Draskovics/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041209kamatcsokkentest1.html

Alacsony hatásfokú a bürokratikus környezet, amelyben a vállalkozások működnek, ezért csapást kell mérni a bürokráciára - nyilatkozta a lapnak a pénzügyminiszter. Draskovics érthetetlennek nevezte, hogy miért nem működik az egyablakos ügyintézési rendszer, és szükségesnek, hogy határidőt szabjanak a földhivatali bejegyzéseknek.

A pénzügyi tárca vezetője szerint nehezen magyarázható meg, hogy miért kell két szervezetet - a KVI-t és az ÁPV Rt.-t - fenntartani az állami vagyon kezelésére.

Draskovics Tibor közölte azt is, hogy az Unió által átmenetileg engedélyezett, Magyarország számára kedvezőbb hiányszámítási módszer csak prezentációs szempontból előnyös, a valódi költségvetési konszolidációt nem helyettesítheti.