Jelentősen drágul a kábeltévé

Vágólapra másolva!
Januártól 7-15 százalékkal növelik díjaikat a vezető kábelszolgáltatók. A UPC, a MatávkábelTV, a FiberNet és az Antenna Hungária a megújuló programcsomagokra és a növekvő költségekre hivatkozva döntött az áremelés mellett. A legnagyobb mértékben a több mint 700 ezer előfizetőt kiszolgáló UPC drágít - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A piacvezető UPC már korábban jelezte: 15 százalékkal fogja emelni az árait. Jövőre a csatorna meglévő kínálatából vidéken a Budapest Tv esik ki, a (fővárosban továbbra is elérhető lesz), emellett idegen nyelvű adók (köztük például a Rai Uno) kerülnek ki a mostani kínálatból. Helyette a Sport2-t, a Film+-t és a Paprika Tv-t lehet nézni.

A mintegy 250 ezer előfizetővel rendelkező, s ezzel a második legnagyobbként számon tartott MatávkábelTV Kft. átlagosan 9,2 százalékkal növeli díjait elsejétől. A szolgáltató kínálata is módosul: jön a Paprika Tv és a Sport 2, kimarad viszont a német nyelvű ARD1 és az orosz ORT1 adó.

A harmadik legnagyobb kábelszolgáltatónál, a FiberNetnél átlagosan 13 százalékkal lesznek magasabbak a díjak 2005-től, a kínálat nem változik.

Az Antenna Hungáriánál (AH) az előfizetési díjak átlagosan 7 százalékkal emelkednek, és meglévő kínálat itt is változatlan marad. A legnagyobbak közül a legkisebbnek számító EMKTV-nél januártól nem változnak az árak, jelezték ugyanakkor, hogy ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem történik majd változás - írja a Világgazdaság.