Most két káresemény a WTC lerombolása

Vágólapra másolva!
Két biztosítási káreseménynek minősítette egy amerikai bíróság hétfőn a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett merénylet. A döntés nyomán az épületeket lízingelő Larry Silverstein az egy káresemény díjaként megjelölt 3,5 milliárd dollárnál 1,1 milliárddal több kártérítésre számíthat kilenc európai biztosítótól. Korábban egy másik bíróság egy káreseménynek minősítette a két ikertorony lerombolását.
Vágólapra másolva!
Egy káreseménynek minősül a WTC lerombolása/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20020926egykaresemenynek.html

A WTC két felhőkarcolójának lerombolása egy másik amerikai bíróság 2002. szeptemberi döntése szerint biztosítási szempontból egy eseménynek számít, vagyis a biztosítóknak csak egyszeres biztosítási összeget kell kifizetniük. Az a döntés csak az amerikai biztosítókra - a Hartford Financial Services Groupra, a St. Paul Cos.-ra és a Royal Sun Alliance amerikai részlegére - vonatkozott. Az ügyben érintett európai biztosítók hasonló ítéletért folyamodtak, de egy másik bíróság ezúttal két káreseménynek minősítette a WTC-t ért terrortámadást.

A per során a biztosítók ügyvédei azzal érveltek, hogy a két terrortámadást egy biztosítási eseménynek kell tekinteni, mert egyetlen összehangolt akcióról volt szó, és ezen az sem változtat, hogy valójában két repülőgépes támadás történt egymás után.