A forint nem reagált a jegybanktörvény visszaküldésére

Vágólapra másolva!
Kedden nyitáskor a bankközi devizapiacon az euróval a hétfői árfolyammal megegyező 246,60/80 forinton kereskedtek. A piacra nem volt hatással, hogy hétfőn zárás után a köztársasági elnök újratárgyalásra visszaküldte az Országgyűlésnek a jegybanktörvény módosításának tervezetét. Gyurcsány szerint nincs pénzpiaci bizonytalanság, ellenkezőleg, a forint erősödik az "erős forint buta politikája miatt".
Vágólapra másolva!
Mádl visszaküldte a jegybanktörvényt/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041129madl.html

A kereskedők szerint a piac arra számít, hogy előbb-utóbb több taggal működik majd a Monetáris Tanács, a kérdés csak az, hogy ez mikor következik be. A jelenlegi létszám a piac számára azt jelenti, hogy a mérsékelt kamatcsökkentési ciklus folytatódik, ami megóvja a piacot a nagyobb kilengésektől - mondták az MTI-nek kereskedők. A nap folyamán alacsony forgalomra és erősödő forintra számítanak, az euró árfolyamát 245-247 forint között várják.

Gyurcsány: A pénzpiac idegességének nincsen semmi jele

Gyurcsány Ferenc szerint lesz érdemi vitája a jegybanktörvény módosításának, melynek időpontját a házbizottság dönti majd el - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak kedd reggel.

Gyurcsány szerint nincs pénzpiaci bizonytalanság: "Amit az elmúlt hónapokban láttunk, az sajnos nem a forint gyöngülése, amit én nagyon szeretnék, hanem erősödése, azaz tehát pénzpiac idegességének nemhogy nincsen semmi jele, hanem ellenkezőleg, olyan tempóban vásárolják a forintot, hogy ez fölhajtja a forint árát, és sajnos emiatt munkahelyek szűnnek meg Magyarországon". Mint mondta, az erős forint buta politikája miatt.