Kerryre tippel a tőzsde

Vágólapra másolva!
Az elnökválasztás keddjét megelőző egy hónap árfolyam-ingadozásaiból John Kerry demokrata jelölt győzelmét valószínűsíti a tőzsdei évkönyvek kiadásával foglalkozó Hirsch Organization.
Vágólapra másolva!

Amennyiben az elnökválasztás időpontját megelőző októberben a Dow Jones tőzsdeindex 0,5 százaléknál nagyobb mértékben csökken, úgy a kihívó elnökjelölt győzelme várható - áll a Hirsch Organization legfrissebb tanulmányában, amelyet a CNN ismertet. A múlt hónapban az index értéke 0,52 százalékkal csökkent. A szervezet szerint 1904 óta valamennyi elnökválasztás igazolja állításukat.

A Hirsch Organization szerint amennyiben a vizsgált időszakban a 30 ipari részvényt tömörítő Dow Jones 3,3 százalékkal emelkedik, úgy a hivatalban lévő elnök biztos győztesnek tekinthető - amennyiben indul az elnökválasztáson. Ha a mutató értéke kevesebb, mint 3,3 százalékkal emelkedik, akkor is a hivatalban lévő elnök esélyei jobbak.

Bush és hívei számára is tartogat jó hírt az intézet: a múlt héten a tőzsdeindex jelentősen, 270 ponttal, 10 027,47 pontra emelkedett, amit a tőzsdei évkönyvek kiadója szerint a republikánus jelölt számára bíztató.

A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a két jelölt a biztos választók szavazatának 49-49 százalékát tudhatja magáénak.