Nem csökken az új tagok uniós támogatása

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság visszautasította Nicolas Sarkozy francia pénzügyminiszternek javaslatát, amely szerint kevesebb uniós támogatást kapjanak azok az új EU-tagországok, amelyeknél a társasági adó kulcsa alacsonyabb az uniós átlagnál.
Vágólapra másolva!
Lazítaná a növekedési paktumot az EU Bizottsága/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040903lazitana.htmlSarkozy valutauniós gazdasági kormányt szeretne/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040623sarkozy.html

Az adókulcsok megállapítása minden egyes EU-tagország szuverén joga. A Bizottság ellenez minden olyan törekvést, amely a társasági adó egységesítésére irányul, bár maga is híve annak, hogy a tagországokban egységes szabályok szerint kalkulálják az adókat - nyilatkozta a testület egyik szóvivője.

"Nem lehet megengedni, hogy néhány európai ország azt mondja: elég gazdagok vagyunk, hogy csökkentsük az adókat miközben a régi tagországokat arra kérjük, hogy a strukturális alapokból támogassák régióinkat - mondta korábban a nyíltan elnöki ambícióval politizáló Sarkozy.