Gyengült a forint hétfőn

Vágólapra másolva!
Az eurót a bankközi devizapiacon hétfő délután 249,20/40 forinton jegyezték, egy forinttal magasabban a pénteki 248,20/30 forintos árfolyamnál. A forint 11,71 százalékon állt az intervenciós sáv erős oldalán, 37 bázisponttal gyengébben a pénteki helyzeténél.
Vágólapra másolva!

Az eurót 248,50-249,75 forint között jegyezték hétfőn. A piac forgalmán érződött, hogy Londonban zárva voltak a pénzpiacok, a német és a svájci bankok pedig csak kisösszegű megbízásokat teljesítettek - mondták a kereskedők.

Egyelőre a Draskovics Tibor esetleges távozásáról szóló híresztelések sem okoztak jelentősebb árfolyamkilengést, mivel a piacon úgy vélik, hogy ha egyáltalán sor kerül a pénzügyminiszter lemondására, az nem a közeli jövőben történik.

A nemzetközi piacon erősödő dollárral Budapesten 207,20/40 forinton kereskedtek, csaknem két forinttal erősebben a pénteki 205,45/60 forintos kurzusnál.

Az állampapírok másodpiacán továbbra is tart az óvatosság. Az alacsony forgalomban ezúttal néhány bázisponttal emelkedett a hozamszint a pénteki néhány bázispontos csökkenés után. A csütörtöki aukcióra kínált összesen 60 milliárd forintnyi öt- és tízéves államkötvényre valószínűleg lesz elegendő kereslet, a hozamszint azonban nagyban függ a belpolitikai helyzet alakulásától - mondják a piacon.