Közeleg az 50 dolláros hordónkénti olajár

Vágólapra másolva!
Átmenetileg mérséklődött az amerikai alaptípusnak számító West Texas Intermediate könnyűolaj hordónkénti ára a keddi, 21 éves rekordot jelentő 46,75 dollárról annak ellenére, hogy a legújabb amerikai makrogazdasági adatok a kereslet élénkülésére utalnak. Szakértők szerint nemsokára 50 dollárt is adnak egy hordó olajért.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok ipari termelése 0,4 százalékkal bővült júliusban, míg a fogyasztói árszínvonal mérséklődött, így szakértők szerint az olaj iránti kereslet továbbra is élénk marad, és a magas nyersanyagár ellenére az infláció féken tartható - írja a Bloomberg hírügynökség. Szintén drágíthatja a nyersanyagot az Amerikai Energia Hivatal szerdai bejelentése az Egyesült Államok olajtartalékainak nagyságáról.

A drágulást valószínűsítő hírek ellenére olcsóbb lett az amerikai alaptípusnak számító könnyűolaj hordónkénti ára: szerda reggel 46,10 dollárt adtak egy hordó olajért a New York-i árutőzsde Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében a keddi, 21 éves rekordot jelentő 46,75 dollár után.

A Bloomberg által megkérdezett szakértő szerint a magas olajár egyelőre nem csökkenti a keresletet, így hamarosan 50 dollárt is adnak majd egy hordó olajért.