Fizetésükről vallanak az [origo] olvasói

Vágólapra másolva!
Az [origo] "Mennyi a fizetésed?" topikjának hozzászólásaiból kiderül, hogy középfokú végzettséggel havonta nettó 65 ezer és 300 ezer forint közötti fizetésre lehet számítani, de 3-4 milliót is lehet keresni játékautomaták üzemeltetésével. A diplomások között az átlagosnál jobban keresnek a műszaki végzettségűek és az informatikusok, főként ha munkahelyük külföldön van.
Vágólapra másolva!
Mennyi a fizetésed?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=17503

Az [origo] "Mennyi a fizetésed?" topikja 2000. szeptember 20-i indulása óta mostanra már több mint 1100 hozzászólást ért el. A topikindító arra volt kíváncsi a konkrét összeg mellett, hogy ki milyen végzettséggel rendelkezik, munkáját hány éve végzi, és az ország melyik részében. A beírt válaszok természetesen nem tekinthetők reprezentatív mintának, ugyanakkor képet kaphatunk az internetezők munkaerő-piaci lehetőségeiről.

Az átlagosnak tekinthető keresetek pontos megállapítása nem könnyű. A közszolgálatban dolgozók munkabérét pontosabban meg lehet mondani, a magánszférával azonban más a helyzet. A vállalkozásokban kifizetett munkabérek esetében ugyanis jelentős eltérés lehet az adóhatóság számára bevallott és a ténylegesen kifizetett fizetés között. Több fórumozó nettó fizetésének feltüntetése mellett bevallotta, hogy elégedett ugyan keresetével, de annak nagyobb részét feketén kapja.

A felméréshez az utolsó mintegy hatvan, a "Mennyi a fizetésed?" topikba januártól május 20-ig beírt válaszokat vettük alapul, azokét, akik a témához való hozzászólásukon túl saját fizetésükről is nyilatkoztak. A hatvan emberből húszan rendelkeznek középfokú és negyvenen felsőfokú végzettséggel.

Milliók havonta játékautomaták üzemeltetéséből

A mintegy húsz, középfokú végzettséggel rendelkező fórumozó fele adminisztrátorként, ügyintézőként dolgozik állami, illetve magáncégeknél (például vámügyintéző, banki alkalmazott, titkárnő), míg hatan informatikusként, illetve számítástechnikusként dolgoznak. Az előbbiek fizetése a havi nettó 65 ezer forint (28 éves titkárnő az egyik megyeszékhelyen) és nettó 300 ezer forint között mozog, bár ez az összeg kiemelkedőnek tekinthető, melyet egy 33 éves irodavezető hölgy kap anyanyelvi szintű angoltudással. Átlagosan ez a csoport nettó 90 és 130 ezer forint között keres, az egyéb juttatásokat nem számítva.

Állás-Karrier/uzletinegyed/allas-karrier/index.htmlAZ Üzleti Negyed rovata

A középfokú végzettségűek húszas csoportján belül a jövedelmet tekintve kiemelkedik egy profi labdarúgó, aki a tavalyi évben összességében nettó 48 millió forintot keresett saját bevallása szerint. Őt követi havi 3-4 millió forintos havi nettó jövedelemmel egy 31 éves budapesti férfi, aki ezt a csillagászati összeget játékautomaták üzemeltetésével keresi meg, bevallása szerint heti 8-10 óra munkával. A harmadik helyet egy 32 éves technikusi végzettségű cégvezető szerezte meg havi nettó 1 800 000 forintos fizetésével. Egy vendéglátóipari szakközépiskolát végzett 27 éves férfi egymillió forintos nettó fizetést kap havonta egy luxushajó éttermének vezetéséért.