Rudolph Giuliani lehet a WorldCom új elnöke

Vágólapra másolva!
Egy a Credit Suisse First Boston által támogatott befektetői csoport a köztiszteletnek örvendő New York-i ex-polgármestert, Rudolph Giulianit látná szívesen a csődeljárás alatt álló amerikai távközlési óriás, a WorldCom elnökeként - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A David Matlin által vezetett csoport eddig összesen 300 millió dollár értékű kötvényt halmozott fel, ami a vállalat teljes adósságának mintegy 10 százaléka. A csoport azzal a céllal szeretné megnyerni Gulianit, hogy segítségével sikerüljön összegyűjteni a teljes adósság egyharmadát, azaz közel 1,3 milliárd dollárt.

Giuliani esetleges kinevezése vélhetően konfliktusokhoz vezet majd a vállalat nemrégiben kinevezett új elnök-vezérigazgatójával, a Hewlett-Packard korábbi elnökével, Michael Capellas-szal. A befektetői csoport néhány tagja szerint Capellas nem épp a megfelelő személy a WorldCom talpra állítására.

Szakértők szerint Giuliani személyének hitelessége, és nem utolsó sorban népszerűsége lehet a garancia a könyvelési botrányairól elhíresült cég hitelének visszaállítására. A vállalkozás sikertelensége esetén azonban Giuliani személyes jó híre kerülhet veszélybe - teszik hozzá a szakértők.

Rudolph Giuliani nemzetközi elismerést és tiszteletet váltott ki a tavaly szeptember 11-i terrorakciókat követő nyugodt, szakszerű városvezetési tevékenységével. Giuliani miután idén januárban távozott polgármesteri hivatalából, egy válságmenedzseléssel foglalkozó tanácsadócéget alapított. Neve többek közt felmerült az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC lehetséges elnökeként is - írja a BBC News Online.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

WorldCom

Korábban: