Az állam is milliárdokat nyer a lottóőrülettel

Vágólapra másolva!
A múlt héten sem találtak telitalálatos lottószelvényt a Szerencsejáték Rt.-nél így ezen a héten már több mint 1,9 milliárd forint üti a szerencsés lottózó markát. A minden idők legnagyobb nyereményéért indított rohammal a nyertesen és a Szerencsejáték Rt.-n kívül az állam is jól jár.
Vágólapra másolva!

A nyereményösszeg növekedésével a játékok száma is nő, az elmúlt héten például közel 14 millió játékot játszottak a lottózók. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója az Üzleti Negyednek elmondta, hogy a múlt hetet megelőző három hétben összesen mintegy 34 millió játékra fizettek be az országban. Az igazgató hozzátette, hogy "átlagos" - néhány százmillió forintos - nyeremény esetén mintegy 3,4-4 millió fogadást kötnek hetente.

A Szerencsejáték Rt. minden befizetett játék után 16 százalékos játékadót fizet az államnak - mondta Somorai László. Ennek alapján csak a múlt heti forgalomból - 1 milliárd 820 millió forintból - mintegy 291 millió forint bevétele származik az államnak. Az elmúlt négy hétben pedig a 6,2 milliárd forintot is meghaladó bevételből közel egymilliárd forint játékadót fizet az államnak a Szerencsejáték Rt.

A 24 hete halmozódó nyeremény a héten egyébként meghaladja az 1,9 milliárd forintot. A jelenlegi szabályozás szerint amennyiben 52 hétig nem lesz öttalálatos szelvény, úgy a nyereményt a 4-es, a 3-as, és a 2-es találatok között osztják szét.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: