Két év után ismét nyereséges a KPN

Vágólapra másolva!
Közel két év óta először ért el nyereséget a holland KPN távközlési vállalat a szeptemberrel zárult negyedévben. A konszern közölte, hogy tőkeemelést hajt végre a mobiltelefon tevékenységében, 14 milliárd eurónyi tulajdonosi hitelét részvényre váltva a tőzsdén nem jegyzett KPN Mobile leányvállalatában. A KPN rendkívüli tételek nélkül 38 millió euró tiszta nyereséget jelentett a harmadik negyedévről, az egy évvel korábbi 341 millió euró veszteség helyett.
Vágólapra másolva!

Pénzforgalmi többlete (EBITDA) 24,3 százalékkal 1,15 milliárd euróra nőtt, az előző évi 921 millió euróhoz képest. A KPN az év egészére pénzforgalmi többletének 18 százalékos növekedését várja, míg augusztusban még csak 14 százalékos emelkedést jósolt. A távközlési vállalat működési profitja 497 millió euró volt, az egy évvel korábbi 38 millió euró helyett, eladásai azonban 3,03 milliárd euróra csökkentek a tavalyi harmadik negyedéves 3,12 milliárd euróról.

A KPN, az európai távközlés egykor problémás szereplője a harmadik negyedévben jelentősen, 1,1 milliárd euróval 13,9 milliárd euróra csökkentette nettó adósságát. Az adósságcsökkentés folytatásaként azt is bejelentették, hogy 500 millió euróért eladják telefonkönyv-kiadójukat, továbbá visszavásárolják 1,75 milliárd dollárnyi, 2005-ben lejáró kötvényüket.

(MTI)

Ajánlat:

KPN