Veszteséges az Allianz

Vágólapra másolva!
A német Allianz biztosító az első kilenc hónapban 924 millió eurót vesztett, a tavalyi első kilenchavi 1,323 milliárd euró nyereség helyett. Az első félévet 1,6 milliárd euró tiszta nyereséggel zárta, a harmadik negyedévben azonban 2,499 milliárd euró nettó veszteség érte - tavalyi harmadik negyedévi 46 millió eurós nettó veszteség helyett - közölték a cégnél csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedben a Dresdner Bank 972 millió euróval járult hozzá a veszteséghez. Az árvizek 550 millió euróba kerültek. Az amerikai leányvállalatnál, a FiremanÍs Fundnál 750 millió eurót kellett félretenni az azbeszt okozta egészségügyi károsodások miatt folyó perekre és követelésekre.

A díjbevétel 11,9 százalékkal 61,5 milliárd euróra nőtt az első háromnegyed évben a legnagyobb európai biztosítónál, az Allainznál. A biztosítónál csütörtökön azt mondták, hogy a nehezén már túl vannak, az utolsó negyedévi profit sokkal jobb lesz, mint a harmadik negyedévi eredmény, de az egész évről nem tudnak becslést adni.

A mostani harmadik negyedévi volt az Allianz legrosszabb eredménye, mióta a negyedéves beszámolókat tavaly megkezdte. Azóta a legnagyobb adó előtti vesztesége 894 millió euró volt a tavalyi utolsó negyedben, a legnagyobb nettó vesztesége pedig 356 millió euró az idei második negyedben.

(MTI)

Korában: