Több bank, a Mol és a Dunaferr szerepel az amerikai kívánságlistán

Vágólapra másolva!
Élénk érdeklődést tanúsítottak az amerikai befektetők a Konzumbank, a Postabank, a Mol, valamint a Dunaferr privatizációja iránt - mondta Csillag István gazdasági miniszter az Amerikában tartott befektetési és kereskedelmi szemináriumról hazaérkezve a repülőtéren. Az amerikaiak ezen kívül gyógyszeripari és informatikai befektetési lehetőségek iránt érdeklődnek.
Vágólapra másolva!

A miniszter elmondása szerint a General Electric (GE) elnöke megerősítette a cég nemrégiben bejelentett szándékát, amely szerint tovább bővítené Magyarországon szolgáltatás-centrumát, illetve gyártását. A társaság a magyar partnerekkel együtt az orosz piacon az orvosi technológia területén kíván megjelenni. Több New Jersey-i székhelyű biotechnológiai és gyógyszergyártó cég elsősorban a gyártás és a kutatás-fejlesztés területén keresne magyarországi befektetési lehetőségeket.

Nagy volt az érdeklődés a magyarországi IT-piacon történő befektetések iránt, annak ellenére, hogy Csillag István elmondása szerint majdnem minden üzleti fórumon szóba került az IBM fehérvári gyárbezárása. A gyártás és a szoftverfejlesztés területén érdeklődést mutatott a Hewlett-Packard, és a National Instruments is. Elsősorban a kelet-magyarországi nagyvárosok kerültek szóba a potenciális beruházások helyszínéül - tette hozzá a miniszter.

A gazdasági miniszter elmondása szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy az amerikai Eximbank is részt venne az Adria és a Barátság kőolajvezeték összekapcsolásában, mivel ezen tudnák megoldani egyebek mellett a szükséges amerikai importot.

(MTI)