A volt CIA-főnök sem tisztázza a cégbotrányokat

Vágólapra másolva!
A nemrég megválasztott William Webster, akit a közelmúltbeli vállalati botrányok után létrehozott országos könyvviteli felügyelet élére neveztek ki, bejelentette távozását, miután nem csitultak a heves viták megválasztásának körülményei kapcsán - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

Bejelentése követte az amerikai tőzsdefelügyelet elnökének, Harvey Pittnek, illetve a tőzsdefelügyelet főszámvevőjének, Robert Herdmannak múlt heti lemondását. Pitt távozásának bejelentése után Webster nem titkolta, hogy ő is hasonló lépésre szánta el magát. Webster döntése mindazonáltal nagymértékben megnehezítheti az új testület elindulását.

Az eset politikai villongásoktól sem mentes. Egyrészt a tőzsdefelügyelet három republikánus tagja a két demokrata tag szavazata ellenében Webstert választotta az új testület elnökévé, másrészt a kongresszus demokrata képviselői szerint Pitt hónapok óta túl szoros kapcsolatban van a könyvelői iparággal.

Stephen Crimmins, a tőzsdefelügyelet korábbi ügyvédjének véleménye szerint Webster lépése elkerülhetetlen volt, a köz érdeke mindenképpen ezt kívánta. Crimmins a BBC-nek azt hangsúlyozta, hogy jelenleg még nem tudni, hogy a Bush-adminisztráció kinevez-e gyorsan egy új elnököt a tőzsdefelügyelet élére abból a célból, hogy az kinevezzen egy új vezetőt a könyvviteli felügyelet élére.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: