Veszteség és leépítés a Commerzbanknál

Vágólapra másolva!
A harmadik legnagyobb német bank, a Commerzbank 133 millió euró adózás előtti veszteséget jelentett a harmadik negyedévről, a tavalyi harmadik negyedéves 279 milliós veszteség után. A gyenge eredményt a részvénypiacok rossz teljesítményével, a megnövelt tartalékolással és a befektetések értékvesztésével magyarázták - írja a BBC News Online. A bank nem zárja ki, hogy a 2002-es év egészét veszteséggel zárják.
Vágólapra másolva!

A német bank egyszeri nyeresége 721 millió euró volt a harmadik negyedévben a Rheinhyp jelzálogbank eladásából, de ezt fölemésztették a leírások és a 436 millió euróra növelt tartalékok. A tavalyi évben a behajthatatlan kölcsönökre 242 millió eurót tettek félre.

A költségmérséklő program, melynek keretében közel 11 százalékkal csökkentik a 39 500 fős alkalmazotti létszámot, már eredményt hozott: a negyedéves működési költségek 1,229 milliárd euróra csökkentek az egy évvel korábbi 1,459 milliárd euró után.

A bank kedvezőtlen eredményeiben nagy része van a nemzetközi befektetési banki tevékenység pangásának. A Commerzbank Securities, amelyik mintegy 1300 főt foglalkoztat szerte a világban, 350 fővel - 25 százalékal - csökkenti alkalmazotti létszámát.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: