Lendületben a japán autógyártás

Vágólapra másolva!
Japán negyedik, és ötödik legnagyobb autógyára, a Mitsubishi Motors és a Mazda Motor egyaránt nyereségének növekedéséről számolt be a gyenge piaci viszonyok ellenére is. A Mitsubishi Motors az előző éves veszteségesség után a szeptember végén zárult utolsó hat hónapban ismét nyereséges volt. A Mazda ugyanezen periódus alatt megnégyszerezte profitját - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A Mitsubishi nettó nyeresége 6,6 milliárd jen (55 millió dollár) volt a szeptember 30-án befejeződött félévben, az előző év azonos időszakában elért 31,5 milliárd jenes veszteség után. A cég egyúttal megerősítette az egész éves nyereségére vonatkozó előrejelzését, ami 38 milliárd jent jelent. Az egész évre vonatkozó eladások prognózisát is változatlanul hagyták; 3,4 billió jenes bevételre számítanak. A vállalat eladásai 5,6 százalékkal 1,62 billió jenre emelkedtek ebben a félévben.

A Mazda, az ötödik legnagyobb Japán autógyár nettó profitja 5,5 milliárd jenre emelkedett az egy évvel ezelőtt hasonló periódusban elért 1,3 milliárd jenhez képest. Eladásai 12 százalékkal 1,16 billió jenre nőttek.

A javuló eredményeket mindkét gyár részben a gyengülő jennel magyarázta, másrészt mindkét autógyár jelentős átalakításokat hajtott végre a költségek csökkentése érdekében. A vállalatok növekvő belföldi keresletre számítanak, amitől a nyereségesség további fenntartását remélik.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mitsubishi

Mazda

Korábban: