Tovább terjeszkedne a régióban a Bank Austria

Vágólapra másolva!
A német HypoVereinsbankhoz tartozó Bank Austria folytatja közép- és kelet-európai terjeszkedését, és 2005-re 10 százalékos piaci részesedést, illetve profitjának 50 százalékát reméli a térségből - erről Gerhard Randa vezérigazgató beszélt újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Tavaly a Bank Austria profitjának 25 százaléka származott a régióból, piaci részesedése pedig 5 százalék volt. A pénzintézet térségbeli érdekeltségeinek összesített mérlegfőösszegét a tavalyi 24 milliárd euróról idén 40 milliárdra növelné, és ennek érdekében további akvizíciókat tervez.

A következő években a Bank Austria évente 10 millió eurót szándékozik beruházni közép- és kelet-európai terjeszkedéséhez, vállalatvásárlások nélkül számolva. A vezérigazgató arra számít, hogy a régió 2002-ben 200 millió euró adózatlan profitot hoz. Közép- és Kelet-Európa jövőre már nettó profitot is termel a cégnek, mivel először nem terhelik a nyereséget átszervezési és fúziós költségek a térségben.

A Bank Austriának jelenleg 90 fiókot üzemeltet a térségben, és 2005-ig további 50 nyitását tervezi. A HypoVereinsbank részvényeinek árfolyama hétfőn kora délután 4,34 százalékos veszteséggel 13,00 euró volt a frankfurti értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat: