Osztrák érdeklődés a magyar bankprivatizáció iránt

Vágólapra másolva!
Egy Bank Austria-Creditanstalt (BA-CA) méretű bank nem engedheti meg magának, hogy pillantást se vessen a magyar Postabankra illetve Konzumbankra - közölte az osztrák APA hírügynökséggel a a bajor HypoVereinsbankhoz tartozó pénzintézet.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb kelet-közép-európai hálózattal rendelkező banknál elmondták: az FHB-t is el tudnák képzelni, míg a Konzumbank kevésbé illene a BA-CA konszernhez. A BA-CA leánybankja, a HVB Hungary mintegy 5 százalékos piaci részesedéssel jelenleg az ötödik legnagyobb bank Magyarországon, mérlegfőösszege 2,2 milliárd euró, alkalmazottai száma 1200 - írja az APA.

Mint Gerhard Randa, a bank vezérigazgatója vasárnap elmondta, a CA-BA jelenleg magánügyfelei körének bővítésére törekszik Közép-Kelet-Európában, s ennek jegyében Magyarországon 75 ezerről 175 ezerre kívánja növelni az ilyen ügyfelek számát 2005-ig, 33 fiókból álló hálózatát pedig további 15-tel szándékozik bővíteni.

Az Osztrák Takarékpénztárak Erste Bankja szintén terjeszkedni akar Magyarországon, ezért szóvivője szerint alaposan tanulmányozni fogja a Postabank, a FHB és a Konzumbank privatizálási iratait - közölte a pénzintézet.

Az osztrák Raiffeisen Zentralbank illetékese annyit mondott, hogy a Raiffeisen alapvetően érdeklődik az eladásra szánt bankok iránt és tanulmányozza azok kiírásait.

(MTI)