Lefelé módosította prognózisát a Degussa

Vágólapra másolva!
A Degussa AG, a világ legnagyobb finomvegyipari konszernje lefelé módosította egész évi prognózisát kilenc havi eredményeinek közzététele után. A düsseldorfi központú vállalat 517 millió euró működésiprofitot jelentett a január-szeptemberi időszakról, ami 4 százalékkal haladja meg a tavalyi első kilenc havit.
Vágólapra másolva!

A cég eladásainak értéke 8,3 milliárd euró volt, megközelítőleg annyi, mint a tavalyi első kilenc hónapban. Nettó profitja viszont 76 százalékkal 78 millió euróra csökkent nagy összegű egyszeri tételek miatt.

A harmadik negyedévben a Degussa adók és kamatok előtti működési profitja (EBIT) kulcsterületén 8,2 százalékkal 270 millió euróra csökkent, eladásai 3,1 milliárd euróról 2,97 milliárd euróra estek vissza.

A Degussa ezek után lefelé módosította 2002-es forgalmi prognózisát. A Degussa eddig nem közölt konkrét számokat az egész évre, csupán annyit, hogy eredményei kissé meghaladják a tavalyit. A módosítást a Degussa azzal indokolta, hogy a második fél évre várt élénkülés nem következett be. A mostani gazdasági fejlemények alapján a konjunktúra élénkülésére csak a jövő évben lehet számítani közölték a Degussanál.

(MTI)