Jönnek az MMS-telefonok

Vágólapra másolva!
Az európai mobilpiacon is megfigyelhető az a tendencia, hogy egyre több képüzenet - MMS - küldésére alkalmas készüléket vásárolnak a fogyasztók. Világszerte jelenleg 60 szolgáltató hálózatán készíthető, küldhető és fogadható képüzenet. A közelmúltban a vezető mobilkészülék-gyártó finn Nokia hat olyan telefont mutatott be, amelyek alkalmasak a képek küldésére - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az MMS szolgáltatás bevezetése - Japánhoz hasonlóan - várhatóan Európában is jelentős hasznot hajt majd a távközlési szolgáltatóknak - vélik a Nokia szakértői. Szerintük ez a szolgáltatás lesz az, amely új lendületet adhat a mobilpiacnak.

Az idei első negyedévben egyébként Japánban egy-egy mobilszolgáltató átlagosan 53 százalékkal több bevételhez jut az MMS-telefonok tulajdonosaitól, míg a video-üzenetek küldésére is alkalmas telefonok tulajdonosaitól befolyó bevételek 91 százalékkal emelkedtek.

A Nokia egyébként az első kamerával ellátott készülékéből már 1 millió darabot értékesített. A most bemutatott készülékek várhatóan a jövő év elején jelennek meg Magyarországon - írja a Világgazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: