Érdeklődnek a FIAT bezárásra ítélt gyára iránt

Vágólapra másolva!
A japán Toyota érdeklődik a FIAT bezárásra ítélt szicíliai autógyára iránt - értesült a Corriere della Sera. A gyár az év eleje óta 32 százalékkal növelte Olaszországban eladott autóinak számát. A FIAT nem kommentálta a legnagyobb példányszámú olasz újság értesülését, a Toyota viszont cáfolja a lap értesüléseit.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, hogy a japán autógyár egyik tanácsadója Rómában az olasz gazdasági miniszterrel tárgyalt az elmúlt napokban, a héten pedig a Toyota vezetőjét várják Rómába. A Toyota állítólag állami támogatást szeretne, hogy a dolgozókat egy évre rendelkezési állományba küldhesse. Ennyi időre van szükség a gyár átszervezéséhez, azután a dolgozókat ismét alkalmaznák, és a telephelyet bővítenék.

A Toyota "valóságalap nélkülinek" nevezte a lap cikkét. A FIAT-válság egyébként a Toyotának új lehetőséget adna arra, hogy megvesse lábát Európában. A Toyota a megtorpant konjunktúra ellenére az év eleje óta 32 százalékkal növelte az Itáliában eladott Toyota autók számát.

Folytatódik a sztrájk

Hétfőn mintegy 500 dolgozó és családtagjaik, akik buszokkal érkeztek Palermóba, a kikötő összes bejáratát lezárták a gyár december 2-ára tervezett bezárása elleni tiltakozásul. A FIAT dolgozóinak tiltakozása miatt kaotikus állapotok alakultak ki Palermóban, a közlekedés gyakorlatilag megbénult. A kikötőből nem tudták elszállítani a Termini Imerese üzemben készült 3700 autót sem.

(MTI)

Ajánlat:

Fiat

Korábban: