Három országból kivonul a McDonalds

Vágólapra másolva!
A McDonalds a közeljövőben három országból is el fog tűnni. A cég egyelőre nem nevezte meg az érintett országokat; annyit lehet tudni, hogy azok a Közel-Keleten, illetve Latin-Amerikában találhatóak. A lépésre a gyorséttermi lánc eredményének feljavítása érdekében van szükség.
Vágólapra másolva!

A McDonalds emellett bejelentette, hogy további 10 országban 175 éttermének bezárását is tervezi. A gyorséttermi lánc 600 dolgozójától is megválik, ami a legnagyobb mértékű leépítés az elmúlt három évben. Az elbocsátásokkal a vállalat nyereségének hosszú ideje tartó csökkenését kívánják megfordítani.

A gyorsétterem-hálózat gyengén teljesített az Egyesült Államokban, az olyan kulcspiacon, mint Latin-Amerika, és negatívan hatott eladásaira az Európában és Japánban kitört kergemarha-kór járvány is.

Jack Greenberg, annak a vállalatnak a vezérigazgatója, mely McDonalds 1,22 millió dollár értékű részvényeit birtokolja, a gyorséttermi lánc többi részvényesének nevében is üdvözölte a leépítésekről szóló bejelentést - írja a BBC Online. A vezérigazgató ugyanakkor figyelmeztet, hogy ez a program az év utolsó negyedévének adózás előtti profitját jelentősen csökkenteni fogja.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: