Már novemberben drágulnak a postai tarifák

Vágólapra másolva!
Az eddigiektől eltérően nem januárban, hanem már november közepén emelik a postai tarifákat; várhatóan a jövő évre tervezett inflációval egyező díjnövekedésre lehet számítani - értesült a Magyar Hírlap. A tárca már elküldte elképzeléseit a postásszakszervezeteknek. A lap információi szerint az érdekvédelmi szervezetek szinte egyöntetűen elutasítják az infláció alatti, illetve azzal megegyező áremelési szándékot.
Vágólapra másolva!

Bár az Informatikai és Hírközlési Minisztérium még nem közölt részleteket, az biztosnak látszik, hogy a levélfeladás 33 forintról 35 forintra, a levelezőlapok feladása 30 forintról 33 forintra emelkedik majd. Szakemberek szerint célszerű lenne a postai díjakat piaci áron meghatározni, és az, ha az árakat a Magyar Posta Rt. állapíthatná meg. Javasolják emellett, hogy a tarifák emelkedésére minden év január 1-jével kerüljön sor, illetve szükség esetén július 1-jén lehessen korrigálni az árakat.

Tóbiás István, a Postai Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezetének elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: szervezetük az elmúlt években mindig visszautasította a postai díjak infláció alatti emelését. Az elnök szerint a mindenkori kormányok a költségvetésből nem finanszírozták megfelelően a postai tevékenységet, így az állami források hiányában meg kellene szüntetni a központi árszabályozást. A vezető a mostani tervezett módosításokat sem támogatja, hiányolja a háttérszámításokat.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Magyar Posta