Ismét rekordprofit várható a BMW-nél

Vágólapra másolva!
A német BMW autógyártó szerdán bejelentette, hogy az autóipar világszerte tapasztalható megtorpanása ellenére a szeptemberrel végződő negyedévben 1,5 százalékkal növelte adózás előtti profitját, eladásai pedig 19 százalékkal nőttek. A nyereség elmaradt az előzetes várakozásoktól, a forgalom ugyanakkor felülmúlta a prognózisokat - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A BMW adózás előtti profitja 689 millió eurót tett ki a harmadik negyedévben, míg az eladások 9,971 milliárd euróra nőttek ebben az időszakban. A müncheni központú vállalat közölte, hogy idén várhatóan az árbevétel és a nyereség tekintetében is felülmúlja a múlt évi eredményt, amikor 2,72 milliárd eurós rekordprofitot ért el.

Az autógyártó egyébként jövőre számos új modellt vezet be a piacra, köztük a vállalat angliai gyárában készülő új Rolls-Royce-t, egy új fejlesztésű kisautót és egy középkategóriás egyterűt is. Az újonnan bevezetendő modellek fejlesztése ugyan hatalmas összegeket emészt fel, azonban az értékesítésüktől sokat vár a vállalat. Az új kocsik kifejlesztésére fordított összeg 14 százalékkal 471 millió euróra nőtt a júliustól szeptemberig tartó negyedévben, az egy évvel korábbi értékhez képest.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BMW

Korábban:

Rekordévre számít a BMW
(2002. szeptember 26.)