Tovább nőhet a WorldCom vesztesége

Vágólapra másolva!
Az amerikai WorldCom botrány kivizsgálásán dolgozó egyik törvényszéki nyomozó hétfőn közzétett jelentésében arra utalt, hogy a telekommunikációs vállalat a korábban ismertetett 7,68 milliárd dolláros veszteségének újbóli módosítására kényszerülhet - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok legnagyobb csődbotrányának kivizsgálására kinevezett nyomozó, Dick Thornburgh elmondta, hogy a WorldCom rendkívüli és törvénytelen lépéseket tett pénzügyi eredményének manipulálására. A vizsgálat során több olyan személyt is találtak, akiknek köze lehetett a WorldCom eredményének meghamisításához.

A WorldCom az Egyesült Államok legnagyobb vállalati csődjét jelentette be idén júliusban, azonban egyes szakértők szerint a korábbi módosítás után nyilvánosságra hozott közel 7,7 milliárd dolláros veszteséget ismét korrigálni kell, ezúttal 3 milliárd dollárral. A vállalat ugyanakkor visszautasította, hogy bármiféle új rendellenességet találtak volna a könyvelésben.

Mint ismeretes a WorldCom korábbi pénzügyi igazgatóját csalás és összeesküvés vádjával vádolják, további négy vezetőt pedig már bűnösnek nyilvánítottak az ügyben.

(Üzleti Negyed)

Korábban: