Töretlen a lakásépítési kedv

Vágólapra másolva!
2002 első kilenc hónapjában a használatba vett lakások száma 15 százalékkal, az új lakásépítési engedélyeké 7 százalékkal volt több az előző év hasonló időszakához képest. Az év első háromnegyed évében közel 16 ezer befejezett lakásra adták ki a használatbavételi engedélyt, és 36 ezer új lakás építése kezdődhetett el az új engedélyek alapján - közölte honlapján a KSH.
Vágólapra másolva!

A vállalkozói lakásépítések fellendülése tovább folytatódott. Kilenc hónap alatt 4700 lakást építettek a vállalkozások, ami az új lakások 30 százalékát jelentette. Két évvel ezelőtt ez az arány 13 százalékos, tavaly 21 százalékos volt.

Miközben 63 százalékkal volt több a vállalkozói lakásépítések száma az előző év hasonló időszakához képest, a lakossági építkezések száma 2 százalékkal visszaesett. A visszaesés leginkább a fővárosra volt jellemző.

Az új lakások számának jelentősebb növekedése a fővárosra és a megyei jogú városokra jellemző, a községekben csak 1 százalékkal több lakást vettek használatba az előző évhez képest. A kiadott új építési engedélyek alapján azonban a lakásépítési lendület Budapesten megállt, és a következő évben inkább a városokban folytatódik.

Az üdülőépítések jelentősen visszaestek idén az első kilenc hónapban, a felépített üdülők száma 13 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, míg az üdülőépítésekre kiadott új engedélyek száma 41 százalékkal esett vissza.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ingatlan - Az Üzleti Negyed rovata

KSH